BRICO FRIDAY: Idag får du 5% rabatt på alla varor* med koden "BRICONOV21"! * gäller ej Tretford produkter
Expertråd
08-121 114 49
mån-fre: 9.00-17.30

Få små rum att verka större med tapeter

Wednesday, June 10, 2020

Tapeter modifierar väggar på ett smakfullt och individuellt sätt och ger vilket som helst rum färg och stil. Tapeter är också väldigt mångsidiga när det kommer till framgångsrik inredning. Den rätta tapeten kan få  ett rum att se större , bredare, högre och öppnare ut. I detta inlägg berättar vi om hur du väljer tapeter som optiskt förstorar rum.

Tapeter online

Att välja rätt tapet för varje rum

En tapet kan även få  ett litet rum att verka stor genom att skapa en öppen och transparent atmosfär. Det är inte endast motivet eller färgvalet som bör beaktas, utan även hur tapeten sitter med möblerna och tillbehören i rummet.

I princip bör alla tapeter med mycket oroliga, frodiga och kaotiska mönster undvikas i små rum. Ljusa tapeter med ett jämnt och delikat mönster är idealiska för att skapa större och mer öppna rum. Om du bestämmer dig för en mönstrad tapet, bör du se till att rummet inte är för trångt. För att en mönstrad tapet skall se så bra ut som möjligt, är det bäst att välja stängda och inbyggda möbler som inte tar så mycket plats. Precis som i klädmode gäller samma regler för tapeter: långa ränder sträcker rummet uppåt, medan horisontella ränder får rummet att se brett och långt ut.

Blåa tapeter öppnar rum

Blått är en väldigt lugnande och professionell färg, som lätt kan få rum att se större ut. Detta  beror antagligen på att blå färg ofta förknippas med horisonten, himlen och havets djup. Tack vare detta kan blåa tapeter i ljusa nyanser också vara mycket fräscha och öppna. Blått associeras dessutom med kalla färger, vilket skapar en mycket harmonisk, uppfriskande och avkopplad atmosfär.

Blåa tapeter kan också kombineras med  varma komplementfärger som rött och orange, men rummen kommer inte verka större tack vare dem. Det är bäst att bestämma rummets färgschema i ton och med olika nyanser av blått för en större interiöreffekt.

Tapet 363911 A.S. Création California

Över molnen: ljusa tapeter

Blommiga tapeter- Små rum

Tapet 364981 Michalsky Living Dream Again

Ljusa tapeter sitter särskilt bra i mindre rum. Vitt representerar renlighet, minimalism och ljus och skapar därför en mycket ren, avslappnad och ordnad atmosfär. Därmed kan vita tapeter skapa en öppen atmosfär (även om det bara finns små fönster i rummet). Men det är inte endast vita tapeter som används för att göra rum större och bredare. Pastellfärger och ljusa vårfärger skapar också en fräsch och inbjudande interiör.

Less is more

Färggranna fototapeter

Fototapet come asYouAre1 DD113847 Livingwalls Walls by Patel

När du designar dina väggar, särskilt i mindre rum, är det viktigt att inte bara tänka på mönster och färg, utan också på var du skall placerar den nya tapeten. Särskilt i mindre rum rekommenderas det att inte tapetsera alla väggar med kaotiskt mönstrade tapeter, eftersom de kan få rummen att se stökiga ut. Det är bättre att kombinera starka mönster med några vanliga och simpla tapeter.

Mönstrade tapeter är dock perfekta för att krydda till enskilda delar av interiören. Rummen kommer att verka rymligare och komplexa. Här kan du experimentera och kombinera olika mönster. Du bör dock inte kombinera för många olika stilar och dekorer på en gång, särskilt när det gäller färgval. Den mönstrade tapeten är också idealisk som en enda panel.

Tapeter: konstverk på väggen

Det är också möjligt att få rummet att se större ut med ovanliga mönster. Du bör dock se till att mönstret du valt passar med resten av rumsarrangemangen. Det är bäst att endast tapetsera en enda vägg eller enskilda delar av rummet. Tapetsera inte mer än två tredjedelar av rummet för att säkerställa att det inte blir för tungt på ögat. På detta sätt ramar du in din tapet och förvandlar dina väggar till personliga konstverk.

Tapet 341104 Lars Contzen Artist Edition No. 1

Fototapeter: ett fönster mot världen

Ljusa tapeter, mönstrade tapeter och fototapeter är perfekta för optisk rumsförstoring. Fototapeter kompletterar rumsarrangemanget och erbjuder ett brett utbud av bilder. De är bland annat tillgängliga med blommotiv, romantiska sandstränder och med undervattenstema. Med en fototapet kan du bekvämt uppleva den stora och spännande världen inom dina egna fyra väggar.

Fototapet sky 2 DD113762 Livingwalls Walls by Patel

Tveka inte att kontakta oss ifall d har ytterligare frågor. Vår vänliga och kompetenta personal hjälper dig gärna med allt från färgval till leverans. Du kan kontakta oss via telefon, e-post eller genom att fylla i vårt kontaktformulär!

Ditt BRICOFLOR-team!

Tillbaka till inlägg