REA: Spara upp till 70% i många kategorier nu!

Close icon

Blåa mattor – Ett fräscht och lugnande element

Blåa mattor är otroligt mångsidiga och passar alla olika inredningsstilar. Den blåa färgen &au…

Läs mer
SALE
SALE
SALE
SALE
SALE
SALE
SALE
SALE
SALE
SALE
SALE
SALE
SALE
SALE
SALE
SALE
SALE
SALE
1 - 20 av 71 Produkter

Blåa mattor – Gör rummet öppet 

Blåa mattor har en avslappnande och lugnande effekt, vilket gör dem ideala för rum var man vill ha en harmonisk atmosfär. Mjuka sovrumsmattor i ljusblåa nyanser är till exempel perfekta för dig som gillar en modern inredning, men ändå vill ha lite färg! Genom att kombinera en blå matta med vita och ljusa sängkläder skapar du ett härligt moln att sova på. Blåa mattor i ljusa nyanser piggar också upp vardagsrummet till exempel! Dessutom får de utrymmet att se öppnare och fräschare ut. 

Om gillar en mysig men elegant inredning, rekommenderar vi att du bekantar dig med blåa mattor i mörkare toner. Mörkblåa mattor ser fantastiska ut kombinerade med mörkare träslag och lyxiga inredningsdetaljer! Blåa mattor är även ett perfekt sätt att hämta ett vackert mönster in i inredningen. Blåa mönstrade mattor ser fantastiska ut i moderna hem eftersom de bryter och ger en kontrast till den annars väldigt enkla inredningsstilen. Orientaliska mattor i olika blåa nyanser ser till exempel fantastiska ut med vita möbler i vardagsrummet. Tillägg ännu dynor som matchar färgerna i mattan så får du en oerhört vacker och sammanhängande inredning!   

Ett annat trendigt tips är att lägga olika slags mattor på varandra. Vackra blåa mattor kombinerat med mindre och fluffiga vita mattor ökar på mysighetsfaktorn samtidigt som det ser verkligen elegant ut. Bekanta dig med vårt breda utbud av mattor i olika storlekar, former och färger i vår nätbutik! 

Blåa mattor – Utmärkta funktionella egenskaper

Blåa mattor bidra inte endast till det visuella i rummet, utan de har även fantastiska funktionella egenskaper. Mattor förbättrar till exempel akustiken eftersom de absorberar ljud och dämpar fotsteg. Vardagsrums- och sovrumsmattor hämtar dessutom ett härligt mjukt element som känns skönt under fötterna. Ett mjukare underlag gör gott för dina leder och din ryggrad. 

Blåa mattor i olika material

En perfekt matta är mysig och mjuk, men ändå robust och hållbar. I bästa fall är även högkvalitativa mattor lättskötta. Blåa mattor tillverkas av två olika slags material, syntetiska fibrer samt naturliga fibrer. Polyester och polypropylen är vanliga syntetiska fibrer, medan naturliga material som ull och bomull även är väldigt populära. Sisal och jute används när man vill tillverkare otroligt slitstarka mattor. De är mycket robusta, men inte lika mysiga och fluffiga som ull- och bomullsmattor. 

I vårt sortiment hittar du både syntetiska och naturliga blåa mattor. De olika typerna av mattor passar i olika rum. Från det mångsidiga utbudet hittar du helt säkert högkvalitativa blåa mattor som passar just dina behov. Det finns också mattor som är tillverkade av en kombination av syntetiska och naturliga fibrer.

Blåa mattor av naturliga material

Naturliga material är en stor favorit. De tillverkas vanligtvis av hållbara råvaror och är därför ett miljövänligt alternativ. Blåa mattor gjorda av naturliga fibrer som ull och bomull är inte endast miljövänliga, hållbara, biologiskt nedbrytbara och återvinningsbara, utan de imponerar även med sin naturliga robusthet. 

Blåa mattor tillverkade av ull är till exempel väldigt mjuka, värmande och lättskötta Ullfibrer är otroligt elastiska, vilket betyder att märken orsakade av möbler försvinner snabbt och att smuts har svårare att tränga sig igenom fibrerna. Ullmattor garanterar även ett bra inomhusklimat.  

Bomullsmattor är också väldigt populära. De är mjuka samtidigt som bomullsfibrerna är tuffa och robusta. Blåa bomullsmattor är lätta att rengöra och väldigt hållbara. Mindre bomullsmattor kan ofta till och med tvättas i tvättmaskinen, vilket såklart är väldigt praktiskt och lättar på vardagen! Dessutom är bomull en billig råvara, vilket betyder att bomullsmattor har ett otroligt förhållande mellan pris och kvalitet. 

Syntetiska blåa mattor: Hållbara och lätta att rengöra

Syntetiska blåa mattor är vanligtvis mjuka och väldigt lätta att sköta. Populära syntetiska material som polyester och polypropylen imponerar även med sin höga ljusbeständighet och robusthet. Den här typen av mattor är väldigt lätta att rengöra. Vanligtvis kan man rengöra den här typens mattor med dammsugare och en fuktig trasa! Tack vare sina olika egenskaper passar syntetiska mattor till exempel speciellt bra i fuktiga utrymmen. En vacker blå badrumsmatta lyfter till exempel verkligen badrummets inredning och trivsel!

Blåa mattor i olika former och storlekar

Det lönar sig såklart också att ta i beaktande mattornas storlek och form när man väljer nya mattor hem till sig. Oavsett om du söker efter en matta som ska under sängen, soffan, bordet eller är helt synlig bör du ta i beaktande rummets storlek och resten av inredningen när du väljer nya blåa mattor. I vårt urval hittar du förutom de klassiska rektangulära och runda mattorna även mattor i lite ovanligare former! 

Ta hand om dina nya blåa mattor

Mattorna som du hittar i vårt utbud kan oftast rengöras enkelt med en dammsugare och en fuktig trasa. Undvik att använda starka kemikalier när du rengör dina blåa mattor, eftersom kemikalierna kan skada både mattorna och din egen hälsa. Du hittar närmare information om hur just dina nya blåa mattor rengörs rätt i skötselinstruktionerna för varje matta. 

Vi rekommenderar att du låter dina nya blåa mattor vila i cirka 24 timmar efter att du har packat upp dem, så att all eventuell lukt kan avdunsta och så att de kan inta sin egentliga form. Rengör golvet innan du lägger ut dina blåa mattor och dammsug dem helst minst en gång i veckan. 

Beställ nya fantastiska blåa mattor nu i BRICOFLOR:s nätbutik! 

Gör livet lättare för dig själv och beställ nya mattor lätt på nätet i vår nätbutik istället för att springa i otaliga butiker. Du behöver inte heller tänka på att jämföra priser tack vare vår bästa prisgaranti som garanterar att du får dina nya blåa mattor till det bästa möjliga priset! 

Om du har frågor gällande våra produkter eller tjänster kan du lätt kontakta våra experter via telefon, e-post eller vårt kontaktformulär. Vi ger dig även gärna ett individuellt erbjudande om du behöver en större mängd mattor. 

Plus icon Läs mer