BRICO FRIDAY: Idag får du 5% rabatt på alla varor* med koden "BRICONOV21"! * gäller ej Tretford produkter
Expertråd
08-121 114 49
mån-fre: 9.00-17.30

Inredningstrender 2021 – bekvämliget är bäst!

Monday, July 5, 2021

Coronabegränsningar och distansarbete – detta år har vi anpassat oss till att både tillbringa jobb och fritid hemma. Många har under denna pandemitid insett att hemmets inredning och design har en massiv påverkar på humör och välmående. Särskilt väggar, möbler och golv spelar en viktig roll när det gäller att skapa en varm och trygg atmosfär i en tid då vi är isolerade från resten av världen. Med rätt vägg- och golvbeläggningar kan du också njuta av en omgivning som tröstar och tar hand om oss i dessa svåra tider. I veckans inlägg berättar vi om inredningstrender 2021 som gör detta år till ditt livs bekvämaste tid!

Jordnära färger, sammetskuddar, senapsgula toner och en blandning av olika stilar – Årets inredningstrender briljerar med att på ett stilrent sätt kombinera gammalt och nytt med unika färgkombinationer. Eklekticism och Art Deco är lika populära 2021 som minimalism, Japandi-stil och  den nya skandinaviska trenden Lagom.

Inredningstrender 2021-njut av en jordnära och naturlig inredning

Naturliga färger och ekologiska hemtillbehör är väldigt populära inredningstrender och kan hittas i många olika nordiska inredningsstilar. Naturliga toner har en särskilt lugnande och jordnära effekt och kan enkelt kombineras med andra färger. Användningen av en naturlig färgpalett skapar en mycket diskret och varm atmosfär som hjälper dig slappna av i ditt hemmakontor även på hektiska arbetsdagar. För den som vill skapa en modern atmosfär i sitt hem rekommenderar vi att välja exempelvis vita, grädde, sand, pastell eller beige tapeter.

Ekologiska golvbeläggningar- en bästsäljare inom kategorin Inredningstrender 2021

Inredningstrender 2021

Cortex Corknatura UV Pro "BLX1012 Rapid Ice" | Klick-Kork

Under de senaste åren har vi sett en enorm tillväxt inom efterfrågan av hållbara och ekologiska produkter på inredningsmarknaden. Detta betyder också att ekologiska golv har blivit ett populärt inredningselement i många hem. Linoleumgolv består till exempel till stor del av förnybara råvaror och har även antibakteriella egenskaper. Dessa golv vars tillverkningsprocess endast leder till minimala utsläpp finns nu också i ett smakfullt träutseende.

När det gäller inredningstrender 2021 är korkgolv också väldigt populära. Många korkgolv har ett utvecklat klicksystem, som gör installationen till en barnlek. Eftersom golven går att löslägga, så är det möjligt att lyfta upp och byta ut enskilda plankor vid behov. Dessutom är korkgolv helt återvinningsbara tack vare det naturliga materialet, vilket gör dem till ett ekologiskt alternativ för ditt hem. Dessa golv imponerar inte endast med sin miljövänlighet utan också med ett autentiskt utseende som till minsta detalj liknar trä, kakel och betong. Golven finns naturligtvis också i sitt naturliga element; med det klassiska korkutseendet.

Mattor av naturliga material-inredningstrender 2021

Mattor tillverkade av naturliga material är en ”must have” för den som vill skapa en varm och trendig inredningsstil. Trenderna för 2021 bjuder inte endast på lurviga mattor i vitt, rosa och grått utan också på stora och grova ullmattor med ett stilrent utseende. Ullmattor är en inredningstrend för 2021 som inte bara övertygar med sitt vackra utseende: dessa mattor är nämligen även väldigt ekologiska och hållbara. Dessutom kännetecknas en ullmatta av sin naturliga robusthet, är smutsavvisande och antistatisk och kan lagra värme på ett unikt sätt. Om du söker efter ett mysigt element som på nolltid skapar en varm atmosfär i ditt hem så är ullmattor det rätta valet för dig!

Inredningstrender 2021- matta

Mattor Amazonas 100014 Beige / Blå

Linne och hampa-inredningstrender 2021 av unika material

Grova strukturer och slitstarka material är viktiga för den som vill skapa en naturlig och jordnära inredningsstil. Hampa och linneutseende visade sig vara mycket populära inredningsmaterial även detta år. Tapeter med linneutseende skapar en lantlig och jordnära atmosfär och passar perfekt in i en skandinavisk inredningsstil. Jute och sisal är två andra material som briljerar i olika nordiska inredningsstilar. De naturliga färgerna och robusta ytorna skapar en levande men ändå jordnära atmosfär som är svår att åstadkomma med andra material. Vad sägs exempelvis om att skapa en oas av välbefinnande i ditt sovrum med hjälp av linnetapeter eller jutemattor?

Nostalgisk elegans-Retro har gjort comeback

Inredningstrender 2021- retro

Tapet 379542 Metropolitan Stories 2 Livingwalls

De som föredrar en mer elegant inredning med en subtil retro touch kommer att älska inredningstrenderna 2021. Art Deco-stilen har gjort en comeback och bjuder återigen på riktiga blickfångare och inspirerar med djupgående elegans och subtil charm. Denna unika stil kännetecknas av mörka levande element, massor av växter och sensualitet. Nu kan även du åka på en tidsresa i ditt eget hem med hjälp av vårt unika sortiment av retrotapeter!

Art Deco tapeter-skapa en välkomnande och unik stämning i rum som rum

Om du är ett lika stort fan av the Great Gatsby som vi på BRICOFLOR så är Art Deco-tapeter från 1920-talet det perfekta alternativet för dig. Art Deco-tapeter briljerar med klassiska geometriska mönster och vackra metalliska färger som gör varje rum till en unik blickfångare. Några populära färger inom inredningstrender 2021 är svart, antracit, mörkgrön, senapsgul, petrolblå och grädde. Små guldiga, silvriga eller koppardetaljer avrundar de sensuella och eleganta inredningstrenderna detta år!

Tapet 378643 Metropolitan Stories 2 Livingwalls

Inredningstrender 2021- Sammetstextiler som skapar den perfekta Art Deco-känslan

Sammetstextiler är perfekta pricken över i:et i Art Deco-inredning, eftersom de har en ädel men ändå trendig charm. Framför allt kan sängen eller soffan dekoreras med kuddar som imponerar med sin sammetslena struktur. Pigga exempelvis upp soffan med vackra sammetskuddar i petrolblått och senapsgult eller kombinera olika färgstarka kuddar med varandra för att skapa en inredningsstil som faller just dig i smaken!

En stilrenare Retro Chic är populärare än någonsin förut- inredningstrender 2021 från mitten av århundradet

Till skillnad från Art Deco-stilen bjuder Retro Chic från mitten av århundradet på reducerade former och strukturer och väl igenomtänkta och stilrena mönster. Tydliga linjer och undvikande av för livliga element är särskilt viktigt i den nya stilrena versionen av Retro chic. För denna inredningstrend gäller en regel mer än något annat: less is more! Det är bättre att välja individuella dekorativa element av hög kvalitet som du placerar skickligt och att begränsa dig till tre eller fyra delikata färgtoner. Helst bör du också välja möbler från 50- och 60-talen samt ett mörkt parkettgolv som skapar en retro-känsla.

Bästa av båda världar- att kombinera Retro med en modern inredningsstil

Inredningstrender 2021- blommor

Fototapet Flowers3 DD117915 A.S. Création Atelier 47

Om du vill inreda ditt hem i retrostil, men inte vill avstå från en urban och modern touch, kan båda stilvärldarna kombineras. För att skapa en unik inredning kan du exempelvis blanda vintagemöbler med moderna inredningselement i skandinavisk, industriell eller japansk stil. Ett utsökt alternativ är att tapetsera en vägg med tegeltapeter och en annan med vintagetapeter. För den som vill ha en mer nerskalad helhetsbild rekommenderar vi moderna möbler i kombination mer retrofärger.

Eklekticism-den populäraste stilmixen i inredningstrender 2021

En av de mest sensationella inredningstrenderna har under de senaste åren förmodligen varit den så kallade eklekticismen eller den eklektiska inredningsstilden. Eklekticism framkommer genom ett osjälvständigt sammanförande av element från olika håll.

Eklekticism har fått inflytande från en mängd olika stilvärldar och kombinerar dem till något helt nytt och personligt. Orientaliska mattor, möbler från 60-talet, barocktapeter, sammetssoffor, lampor från 70-talet och korgmöbler kombineras på ett skickligt sätt och skapar tillsammans en livlig atmosfär. I denna inredningsstil finns det inga gränser för din kreativitet. Men för att förhindra att rummet ser för kaotiskt eller rörigt ut rekommenderar vi att välja en färgskala eller en mönstervärld på förhand.

Tapet 378641 Metropolitan Stories 2 Livingwalls

Inredningstrender 2021- visa dina sanna färger

Den eklektiska inredningsstilens skönhet ligger i friheten att bryta mot förmodade stilgränser och skapa ovanliga kontraster. Tycker du att rosa, orange och rött inte passar ihop? Med denna inredningstrend 2021 kan du glömma alla färgregler du hört förr och kombinera dina favoritfärger helt hur du vill! Du bör dock tänka på en viss riktlinje i förväg när du utformar din inredning så att rummet inte känns allt för kaotiskt. Ett organisationssystem och några neutrala element hjälper dig skapa en inredning som inte är så vild att du mister din nattsömn.

Eklekticism är det perfekta valet för dig som älskar olika inredningsstilar från alla världens hörn. Nu kan du skapa stimulerande kombinationer med hjälp av tapeter eller kuddar med japansk design, vintagemattor och reducerade skandinaviska element. Parkettgolv är som kronan på verket tack vare den rutsika träytan som medför vintagecharm till inredningen.

Att bo i pastell- mjuka nyanser som skapar en romantisk inredning

Tapet 372345 A.S. Création Romantico

Om du vill skapa en avslappnande atmosfär på ett romantiskt och lätt sätt bör du naturligtvis lita på ljusa färger. Pastellfärger är perfekta för att skapa en glad, fräsch och skonsam inredning som ändå känns sprallig och personlig. Den skandinaviska inredningsstilen, som återigen kommer att vara oumbärlig detta år, kännetecknas bland annat av tapeter och andra element i romantiska färger som puderrosa, pastellblå, pistasch, aprikos och grädde.

Dessa färger kombinerar lekfullhet och lugn på ett unikt sätt och passar därför också perfekt in i en avslappnad och öppen atmosfär. Med tapeter och inredningselement i pastellfärger är det bäst att välja ett ljust golv som vit parkett eller ett laminatgolv med ett ljust träutseende. Ett PVC- eller vinylgolv med kakel eller vintage-look är också perfekt för denna inredningstrend 2021.

Inredningstrender 2021- marmor

Tapet 378556 Metropolitan Stories 2 Livingwalls

Den som föredrar en elegant inredning med känsliga nyanser kommer att bli mycket nöjd med denna inredningstrend 2021: marmor blir nämligen populärare dag för dag. Nu behöver du dock inte oroa dig för materialets skyhöga priser, för marmortapeter och fototapeter med marmordesign inspirerar med deras eleganta och smakfulla utseende. Dessa vackra inredningselement passar perfekt ihop med ljusa pastelltoner. Kakel med marmorutseende kan inte bara användas i badrummet utan ger också en ädel touch i vardagsrummet. Vinyl- eller PVC-golv i marmorutseende kombinerar skickligt praktiska fördelar med ett tidlöst utseende.

Japandi-en skicklig kombination av två stilar från olika håll av världen

Tapet 378651 Metropolitan Stories 2 Livingwalls

Japandistilen, som kombinerar skandinaviska och japanska element har blivit otroligt populär under de senaste åren. Denna inredningsstil för samman influenser från två olika kulturer och skapar därmed en helt ny stil. Det tydliga och reducerade utseendet på den japanska stilen stöds av de mysiga elementen i den nordiska stilen. Affiniteten för naturlighet, tradition och ursprunglighet är gemensamma egenskaper för båda stilarna. Därför är parkett- eller laminatgolv särskilt lämpliga här, eftersom de förtrollar med en viss klassisk charm. Viktiga inredningselement för Japandi är bland annat korgmöbler, naturliga toner, torkade växter, hampa och rotting och traditionella hemtillbehör. Sittdynor och japanska möbler är också välkomna. För japandistilen gäller också regeln om att mindre är mer; välj alltså delikata tapeter i vitt, beige, grått eller pistasch.

Tills nästa gång. Ditt team från BRICOFLOR, nummer ett för väggar och golv!

Tillbaka till inlägg