Close icon

Schatex Smartline Plus – robusta textilplattor med otroliga produktegenskaper

Upptäck Schatex Smartline Plus-kollektionen som bjuder på robusta och slittåliga textilplattor för varje utrymme. Dessa unika…
läsa mera
-18%
origin-claim
-18%
origin-claim
-18%
origin-claim
-18%
origin-claim
-18%
origin-claim
-18%
origin-claim
-18%
origin-claim
-18%
origin-claim
-18%
origin-claim
1 - 9 av 9 Produkter

Även om kollektionen i första hand utvecklats för den kommersiella sektorn kan du självklart även installera mattplattorna i ditt hem. Den slitstarka men mjuka ytan gör ett utmärkt intryck i speciellt hallar, men även i vardagsrum och sovrum tack vare sina otroliga värmeledande- och ljudisolerande egenskaper.

Schatex Smartline Plus - Snygg manchesterstruktur och nio unika färgalternativ

Schatex Smartline Plus- kollektionen bjuder på ett brett utbud av slitstarka textilplattor i nålfilt. Dessa vackra mattplattor i manchesterstruktur kan nu fås i nio olika färgalternativ som alla piggar upp rum som rum. Designa dina rum efter dina personliga preferenser och upptäck det breda utbudet av designer i kollektionen. Om du söker efter ett neutralt och tidlöst golvalternativ rekommenderar vi textilplattor i grått, mörkgrått, antracit, svart, brunt eller beige. Modiga inredare och dom som vill ta in en gnutta färg i vardagen kan ta en titt på de spralligare varianterna i rött och blått. Den spräckliga ytan gör att smuts inte syns direkt på beläggningen och ger textilplattorna ett unikt utseende.

Lösläggbara textilplattornas absolut främsta fördel är att du kan prova olika kombinationer och flytta runt plattorna precis så många gånger du behagar. Detta är inte endast bra ifall du ångrar ditt inredningsval, utan även ifall en textilplatta råkar skadas. Smutsiga och förstörda mattplattor kan lyftas upp, rengöras och bytas ut i nolltid. Eftersom dessa golvbeläggningar aldrig limmas fast i undergolvet kan du också ta med dig dem till det nya hemmet om du flyttar. För stora områden som utsätts för hög trafikintensitet rekommenderas det dock alltid att använda lim för att se till att golvet hålls stabilt så länge som möjligt.

Fastän Schatex Smartline Plus plattorna inte limmas fast i underytan hålls de ändå stadigt fast. Detta beror till största del på den höga vikten, som garanterar att plattorna inte åker runt eller glider isär. Om du vill ha extra stabilitet kan du alltid klistra plattorna fast i golvet med våra behändiga TacTiles. Modulerna kan dessutom stabiliseras och fixeras med hjälp av till exempel brädor, tunga föremål och väggar.

Tack vare Schatex Smartline Plus- kollektionens otroliga designalternativ kan du kvickt och lätt skapa en attraktiv golvbeläggning som garanterat kommer fånga alla gästers blickar. Du kan även pröva dig fram till den perfekta lösningen för ditt område genom att kombinera olika färg- och designalternativ med varandra. På det här sättet kan du skapa en helt unik golvbeläggning och låta din fantasi flöda. Dessa textilplattor kommer i ett händigt format på 50 cm x 50 cm finns i nio otroliga färger som passar in i såväl hallar som klassrum och på mässor. Du kan exempelvis skilja åt olika områden på ett öppet kontor genom att markera områden med olika färgs textilplattor eller skapa en färggrann lekhörna i ett klassrum med hjälp av röda och blåa textilplattor! Eller vad sägs exempelvis om att kombinera två olika färger och skapa ett coolt schackmönster som helt säkert kommer fånga blickar? Genom att använda Schatex Smartline Plus-textilplattor kan du skapa en personlig oas av välbefinnande med din egen personliga signatur!

Lätt som en plätt- att lägga Schatex Smarline Plus lösläggbara textilplattor kunde inte vara enklare

Alla gör-det-själv-entusiaster klarar av att lägga golvet snabbt och enkelt tack vare den moderna lösläggbara installationsmetoden. Eftersom textilplattorna hålls fast i undergolvet utan lim så behövs inte komplicerade verktyg för installationen. Orsaken till att textilplattorna från Schatex Smarline Plus- kollektionen hålls fast i golvet är deras vikt på 3800 g/m². Den förstärkta baksidan av glasfiber säkerställer att golvet inte blir buckligt eller missformas ens under svåra förhållanden. De otroliga textilplattorna är tillräckligt lätta för att möjliggöra bekväm hantering men samtidigt så tunga att de, väl på underlaget, bara rör sig om du medvetet lyfter upp dem. En särskild fördel med dessa mattplattor är att individuella bitar vid behov kan lyftas upp och rengöras, bytas ut, ordnas om och tas med om du flyttar.

För slutresultatet ska bli så bra som möjligt bör du alltid följa tillverkarens installationsanvisningar. Före läggning ska du ta ut Schatex textilplattor ur förpackningen och lägga dem platt i rummet i 24 timmar så att de kan vänja sig vid rumstemperaturen. För att textilplattorna skall vara lämpliga för ditt utrymme bör substrattemperaturen inte falla under 15 °C och rumstemperaturen bör inte falla under 18 °C. Underlaget ska också vara hårt, torrt, rent och jämnt.

Det rekommenderas att du alltid gör en läggningsplan i förväg för att slutresultatet ska bli så bra som möjligt. Vårt designtips är att lägga Schatex Smartline Plus-textilplattorna i ett snyggt schackmönster eller att skapa en rolig randig beläggning. Börja med att märka ut mitten av rummet genom att rita två linjer från vägg till vägg som korsar varandra i mitten av ditt utrymme. Nu är rummet uppdelat i fyra individuella bitar som sedan kan fyllas med mattplattor. Lägg plattorna från rummets centrum utåt och klipp de yttersta plattorna till en optimal storlek vid behov.

Lägg dina nya Schatex Smartline Plus textilplattor längs de utmärkta linjerna och lås fast de första plattorna i varandra och / eller golvet med hjälp av dubbelsidig tejp (TacTiles) eller halkskyddsfixering. Lägg modulerna tätt intill varandra och se till att inga rosk tränger sig in mellan plattorna. De yttersta textilplattorna kan skäras till optimal storlek med hjälp av en linjal samt en kniv. När du har lagt de första textilplattorna längs de korsformade riktlinjerna och fixerat dem med tejp eller liknande, kan de fyra rutor som nu skapats enkelt fyllas i med resten av Schatex Smartline Plus- mattplattorna.

Före du börjar lägga golvet ska du ta ut dina Schatex Smartline Plus- textilplattor ur förpackningen och lägga dem i rummet i minst 24 timmar så att de kan vänja sig vid rummets temperatur och fuktighet. Se också till att underlaget är hårt, torrt, rent och jämnt före du lägger ditt golv.

Textilplattor- det perfekta golvalternativet för alla som är känsliga mot damm                                              

Förutom den snabba installationen, den slitstarka ytan och det otroligt vackra utseendet finns det många andra egenskaperna som gör Schatex Smartline Plus till en utmärkt golvbeläggning. Mattplattor förknippas i normala fall inte med god inomhusluftkvalitet, och absolut inte med en lämplig atmosfär för astmatiker. Under många år har vi fått höra att textilplattor skapar en dålig levnadsmiljö för allergiska människor och astmatiker. Men visste du att textila golvbeläggningar egentligen har en positiv effekt på inomhusluftkvaliteten? Astmatiker och andra personer som är känsliga för damm väljer av denna orsak allt oftare att lägga textilplattor i hemmet, men du behöver inte drabbas av astma eller allergier för att kunna njuta av en hälsosam inomhusluft.

Dessa otroliga Schatex Smartline Plus- textilplattor har unika egenskaper som gör dem perfekta för personer med astma och allergier. Textilplattornas styrka ligger i textilfibrerna som fungerar som små dammfilter och kan tack vare sin konstruktion fånga dammet som flyger runt i luften. Detta förhindrar stora mängder damm från att komma in i våra luftvägar. Till skillnad från klassiska hårda beläggningar som parkett kan mattor minska mängden fint damm i luften med runt femtio procent!

Ifall Schatex Smartline Plus-textilplattorna städas och rengörs regelbundet kommer det att stoppa dammet från att trängs in i luftvägarna, vilket i sin tur tar ner på de allergiska reaktionerna. Detta är en otrolig fördel jämfört med klassisk parkett eller laminat. Dessutom räcker de inte att dammsuga en hård yta för att eliminera kvalstren. Hårda ytor måste även torka av med fukt flera gånger i veckan för att få dammet att hållas borta.

Om du överväger att lägga Schatex Smartline Plus- textilplattor på kontoret är det bra att veta att golvbeläggningen har en antistatisk yta och att det är okänslig mot stolshjulsbelastning i kommersiella utrymmen. Stegljudsisoleringen säkerställer att dessa golv är tysta och sköna att gå på. Denna egenskap är speciellt nödvändig på öppna kontor, eftersom onödiga ljud är särskilt ovälkomna på dessa platser. Golvet har även värmeisolerande egenskaper så du kan njuta av varma fötter på vintern. Brandskyddsklassen Cfl-s1 visar att golvet är flamskyddat och utvecklar endast lite eller ingen rök alls vid brand. Schatex Smarline Plus- kollektionens textilplattorna kan också läggas på varmvattenbaserad golvvärme, vilket kan kännas extra lyxigt på kalla vinterkvällar.  

Schatex Smartline Plus – köp robusta och slittåliga textilplattor redan idag från BRICOFLOR!

Har du nu blivit övertygad om att Schatex Smartline Plus är den optimala golvbeläggningen för ditt hem? Då har vi perfekta nyheter för dig! Hos oss på BRICOFLOR hittar du ett härligt utbud av Schatex Smartline Plus textilplattor och andra produkter som väntar på att förvandla ditt hem till en snygg oas av välbefinnande tillsammans med dig. I vårt stora utbud hittar du helt säkert en golvbeläggning som passar just din individuella smak, oavsett om du letar efter eller efter stiliga svarta textilgolv för kontoret eller ett mer klassiskt beige alternativ för ditt vardagsrum.

Nu kan du snabbare än någonsin förut hitta dina nya renoveringsprodukter som sedan levereras till din dörr på nolltid. Om du vill ha en exaktare bild av hur dina varor ser ut i verkligheten, kan du använda vår gratis provtjänst. När du har fattat ett beslut kommer du att dra nytta av vår prisgaranti då du beställer. Om du planerar ett större byggprojekt kan du begära ett individuellt erbjudande av oss.

Har du några frågor, önskemål eller förslag på ämnet lösläggbara textilplattor? Vi ger dig gärna råd via e-post, telefon och chatt och hjälper dig att välja rätt produkt från Schatex Smartline Plus-kollektionen!

Plus icon läsa mera