Close icon

Har du alltid velat göra ditt sovrum eller vardagsrum till en liten grön oas? Då är gröna mattor…

läsa mera
-10%
1 - 20 av 63 Produkter

Gröna mattor för varje stil 

Många tror att grönt är en färg man snabbt blir trött att se på i hemmet, men det stämmer absolut inte! Tänk på alla de fantastiska grönväxter som piggar upp vilket utrymme som helst; gröna mattor har samma effekt. Grönt har en lugnande effekt och är en fantastisk färg att använda i inredningen! 

Är du osäker på vilken grön nyans är den perfekta för dig? Här kommer i så fall några förslag: En smaragdgrön matta med sin blåaktiga nyans skapar en otrolig kontrast till en annars industriell inredning. Om du föredrar en mer subtil inredning är mintgröna mattor ett fantastiskt alternativ. De har ofta en lite gråaktig nyans, vilket gör att de är väldigt lätta att kombinera med resten av inredningen. Gröna mattor i den här tonen passar perfekt med andra lugna färger. I vårt utbud hittar du såklart även mörkgröna mattor. De här mattorna ser till exempel otroliga ut i moderna, gråa rum. 

Gillar du att tillföra något extra till din inredning? Då föreslår vi att du bekantar dig med vårt utbud av mönstrade mattor i olika gröna nyanser. Mönstrade mattor ger ditt golv en kreativ touch och skapar en uppfriskande effekt. Gröna orientaliska mattor ser fantastiska ut med ljusa möbler i vitt eller beige. 

Gröna mattor för olika behov

Gröna mattor är ett snyggt och skönt element att tillägga till inredningen. Det finns inte endast gröna mattor i olika designer, utan även i olika former, storlekar och material. I vårt utbud hittar du även såklart gröna mattor i olika tjocklekar. Lurviga och tjocka mattor känns extremt sköna under fötterna, medan tunnare mattor oftast är lättare att rengöra. Därför lönar det sig kanske inte att välja en lurvig matta att ställa under matbordet. Som sovrumsmattor fungerar fluffiga och mjuka mattor däremot utmärkt!

För att hålla dina mattor snygga och fräscha är det viktigt att till exempel regelbundet dammsuga dem för att få bort damm och smuts. En annan egenskap som man kan ha i åtanke när man väljer nya gröna mattor är ifall de har halkskydd eller inte. Man kan däremot lägga till ett halkskydd även på de mattor som inte har det ursprungligen. 

Miljövänliga gröna mattor

Olika certifikat berättar om en matta exempelvis är fri från föroreningar eller om den har tillverkats på ett rättvist sätt ur en social synpunkt. Care & Fair-certifikatet är till exempel ett initiativ som hjälper familjer som producerar mattor i utvecklingsländer.  

Gröna mattor - Material

Du kan välja mellan ett brett utbud av högkvalitativa material när du ska köpa nya mattor. De olika materialen skiljer sig från varandra både till utseende och funktionalitet. I grunden skiljer man på naturfiber och syntetfiber.

Gröna mattor gjorda av naturliga fibrer som ull och bomull är inte endast miljövänliga, hållbara, biologiskt nedbrytbara och återvinningsbara, utan de imponerar även med sin naturliga robusthet. Syntetiska mattor kännetecknas däremot ofta av att de är lätta att sköta och väldigt slitstarka.

Gröna mattor – Syntetiska material

Gröna mattor gjorda av polypropen är väldigt slitstarka, mjuka samt allergivänliga. Polypropylenmattor har dessutom väldigt hög färgintensitet och är väldigt hållbara. De är även lätta att ta hand om och rengöra. Vanligtvis kan du enkelt rengöra den här typens mattor med dammsugare och en fuktig trasa! Gröna mattor av polyester är också riktigt hållbara och lätta att rengöra. Tack vare sina olika egenskaper passar syntetiska mattor till exempel speciellt bra i fuktiga utrymmen.

Naturliga gröna mattor

Bomullsmattor är också ett väldigt bra val när det kommer till mattor. De bidrar till en snygg och naturlig inredning. Bomullsmattor är också mycket robusta och lätta att sköta. Dessutom har de antistatiska egenskaper och är allergivänliga. Vanligtvis kan man tvätta bomullsmattor i tvättmaskinen i 40 ° C. Eftersom bomull också är ett förnybart råmaterial är gröna mattor i bomull ett miljömedvetet alternativ och de lagrar värme bra.

Köp dina nya gröna mattor nu från BRICOFLOR

Vill du pigga upp ditt hem med nya gröna mattor? Bekanta dig då med vårt fantastiska utbud i BRICOFLOR:s nätbutik! När du har hittat de perfekta mattorna för dina utrymmen får du naturligtvis dem till det absolut bästa priset tack vare vår bästa prisgaranti. Om du behöver en större mängd mattor ger vi dig även gärna ett individuellt erbjudande. Ifall du har frågor om våra tjänster eller produkter kan du kontakta våra sakkunniga experter per telefon, e-post eller via vårt kontaktformulär. Köp dina nya mattor nu från BRICOFLOR!

Plus icon läsa mera