BRICO FRIDAY: Idag får du 5% rabatt på alla varor* med koden "BRICONOV21"! * gäller ej Tretford produkter
Expertråd
08-121 114 49
mån-fre: 9.00-17.30

Skandinaviska tapeter-skapa en stilren interiör

Monday, December 21, 2020

Den skandinaviska inredningsstilen kombinerar naturlighet och jordnära färger med moderna och stilrena element för att skapa en ljus och strukturerad atmosfär. Förutom känsliga färger, geometriska mönster, blommiga accenter och naturmaterial imponerar den nordiska stilen också med sina raka linjer och med sin lätthet. Med hjälp av skandinaviska tapeter kan även du skapa en stilren inredning som hjälper dig slappna av i ditt hem.

Skandinaviska tapeter- en tidlös trend

skandinaviska tapeter är perfekta för nästan varje inredningsstil tack vare sitt subtila utseende. De förtrollar med vackra blommiga och geometriska designer i ljusa och simpla färger. Om du vill skapa en mer nostalgisk känsla kan du välja en ljus tapet små blommor, medan geometriska tapeter skapar en modernare skandinavisk stil. De ljusa tapeterna tar alltid naturen i hänsyn med sin färgskala och passar såväl in i moderna som äldre byggnader.

Skandinaviska tapeter- prickig

Tapet 373943 Livingwalls New Walls

En unik och jordnära färgpalett som hämtar ljus in i inredningen

Den känsliga färgpaletten är skandinaviska tapeternas höjdpunkt.  Pastellfärger är inte bara absoluta trendfärger inom skandinaviskt mode, utan förtrollar också inom inredningen. De ljusa nyanserna skapar en särskilt lätt och fräsch rumsupplevelse och säkerställer en öppen och inbjudande atmosfär. Skandinaviska tapeter i rosa eller ljusblått kan också vara väldigt lekfulla och romantiska. Naturliga  nyanser som crème, beige, elfenben och ljusgrått säkerställer en något modernare men ändå mycket naturlig och avslappnad atmosfär.

Utforska den skandinaviska floran med blommiga tapeter

Skandinaviska tapeter- blommor

Tapet 367191 Livingwalls Paradise Garden

Blommor och växter är väldigt vanliga motiv inom skandinavisk inredningsdesign. Dessa avbildas ofta i ljusa och jordnära toner som påminner som de nordiska ländernas ljusa sommarnätter. Pastelltoner i lila, rosa, ljusblått, grönt och gult hjälper dig sätta in några fräscha och somriga accenter i din inredning.
Fina blommor och knoppar skapar en diskret bild av Skandinaviens romantiska flora, medan grenar och växter skapar en mer dynamisk känsla i rummet.  De blommiga tapeterna är också perfekta för att kombinera tidsanda och moderna hemtillbehör med den naturliga känslan och den ospända charmen i den skandinaviska inredningsstilen. I A.S. Créations Geo Nordic-samling hittar du allt från retrotapeter i skandinavisk stil till känsliga blommiga tapeter i ett nordiskt utseende för att perfekt avrunda din nordiska interiör.

Skandinaviska tapeter i retrostil

Tapet 30476-1 Livingwalls Around the World

Det sägs ofta att det var ABBA som började den välkända retrostilen i början på 1970-talet i Sverige. Detta har lett till att retro än idag förknippas väldigt hårt med Skandinaviens historia, fastän denna stil numera kan hittas runt hela jorden. För den som älskar denna färgglada stil har vi dock goda nyheter. Nu kan även dina väggar påminna dig om de gamla goda tiderna tack vare vårt unika urval av retrotapeter! Senapsgula tapeter och geometriska mönster för dig på en tidsresa och skapar en skandinavisk stil som garanterat fångar blickar.

Skapa en naturlig atmosfär-tapeter med linneoptik

Skandinaviska tapeter- linne

Tapet 366373 A.S. Création Linen Style

Den skandinaviska stilen är välkänd för sina naturliga råvaror och jordnära färger som lyser upp hemmet. Därför har tapeter i linneoptik blivit en bästsäljare inom denna kategori. Dessa unika tapeter briljerar med sina vackra färger och med en autentisk känsla av linne. Det lite rustika och matta utseendet skapar en känsla av värme och säkerhet i ditt hem. Dessutom står linne för en mycket jordnära och naturlig stil och kan också användas för kombinationer av renhet och naturlighet. I kollektionen Linen Style av A.S. Création hittar du några skandinaviska tapeter i geometriska mönster och snygga toner.

Skandinaviska tapeter med geometriska och grafiska mönster

Skandinaviska tapeter-  geometrisk

Tapet 363841 Livingwalls Hygge

Den skandinaviska stilen har redan länge representerats av roliga geometriska och grafiska mönster som hämtar in struktur i inredningen. Dessa tapeter kombinerar ofta vitt med en subtil men sprallig färg, som grönt eller blått. Skapa en rolig atmosfär med geometriska tapeter och njut av ett hem som ser både stilrent och modernt ut.

Tills nästa gång! Bricoflor- nummer ett för dina golv och väggar.

Tillbaka till inlägg