BRICO FRIDAY: Idag får du 5% rabatt på alla varor* med koden "BRICONOV21"! * gäller ej Tretford produkter
Expertråd
08-121 114 49
mån-fre: 9.00-17.30

Gråa tapeter- skapa din drömatmosfär

Monday, January 18, 2021

Visste du att färgerna i din inredning återspeglar din personlighet? Färgerna vi omger oss med har en direkt inverkan på vårt humör och psyke. Därför bör vi också ägna mer uppmärksamhet åt vilka färger vi väljer att dekorera vårt hem med. Den gråa färgen är diskret, neutral, hemlighetsfull och tidlös. Den förknippas ofta med visdom, elegans och lugn. Ljusa nyanser skapar en livlig och glad atmosfär, medan mörkgrått ofta förknippas med mystik och formalitet. I veckans inlägg berättar vi om hur du kan skapa en önskad atmosfär i ditt hem med gråa tapeter.

Perfekta gråa tapeter för ditt vardagsrum

Vardagsrummet är ett av hemmets viktigaste rum. Det är rummet där hela familjen tillbringar tid tillsammans och slappnar av. Eftersom vardagsrummet kan användas för allt från läxläsning till filmkvällar är det extra viktigt att inreda det på ett sätt som faller hela familjen i smaken. Därför bör du tänka på vilken funktion eller stil som vardagsrummet skall ha. Vill du skapa en egen hemmabio eller kanske en mer subtil atmosfär som hjälper dig slappna av medan du läser en bok? Låt den önskade atmosfären styra dina inredningsbeslut och välj sedan tapeter och andra inredningselement som förstärker den valda känslan.

Gråa tapeter- jungle

Tapet 373961 Livingwalls New Walls

Ett tidlöst tips är att hänga gråa tapeter i vardagsrummet. Den gråa färgen är neutral och avkopplande, vilken gör det till ett perfekt alternativ för hela familjen. Du kan välja mellan många tilltalande alternativ - från enfärgade gråa tapeter och spännande mönstrade tapeter till naturliga dekorer i trä eller stenoptik. Tack vare det massiva urvalet hittar alla den perfekta grå tapeten för sina individuella behov.

Tildlös elegans med enfärgade gråa tapeter

Enfärgade tapeter kan ge stil och elegans till varje rum tack vare sitt enkla utseende.  Du kan välja mellan olika strukturer och färgnyanser för att hitta den perfekta grå tapeten för din personliga smak. Dessutom kan du kombinera en simpel grå tapet med mönstrade tapeter eller en fototapet för att skapa en mer livlig atmosfär. Minns dock att olika gråa nyanserna skapar annorlunda atmosfärer. Om du vill ha en mer mystisk och lugn känsla rekommenderar vi mörka tapeter, medan ljusa tapeter har optiskt förstorade egenskaper och ofta anser vara uppiggande.

Våga uttrycka din stil med gråa mönstrade tapeter

Gråa tapeter- sten

Tapet 31944-2 A.S. Création Decoworld 2

Mönstrade tapeter i olika gråa nyanser är perfekta alternativ för rum som rum. Tack vare det enkla färgschemat ser gråa tapeter inte alltför rörigt ut och utgör ett elegant tillskott till möblerna i ditt vardagsrum. Du har också valet mellan olika mönster - vad sägs om till exempel en lekfull blommig tapet eller en tapet med ett geometriskt mönster? Kombinera din gråa drömtapet med uppiggande inredningselement och roliga möbler för att säkerställa att atmosfären inte blir alltför dramatisk och dyster. Speciellt mörkgråa tapeter behöver ibland balanseras ut med färgglada och ljusa element för att säkerställa att helhetsbilden inte blir alltför deppig.

Blommiga tapeter i grått- naturlig charm i neutrala toner

Tapet 33604-1 A.S. Création Secret Garden

Blommor ger oss hopp om nytt liv och bättre tider. De bevisar att det vackra alltid återvänder efter våra mörka och kalla vintrar. Detta har lett till att blommor ofta förknippas med festligheter som bröllop och födelsedagar. Därför är det ganska rimligt att blommor också är ett av de mest populära motiven för tapeter. Blommiga tapeter ger dina väggar både värme och personlighet.

Som motsats till färgglada blommor, förknippas gråa ofta med sorg och döden, men så måste det inte alls vara. Den gråa tonen utstrålar en naturlig och neutral charm som är svår att åstadkomma med färgglada tapeter. Gråa blommiga tapeter är alltså perfekta för den som älskar botanik men ändå vill hålla sina väggar klassiska och simpla.

Geometriska gråa tapeter- nyckeln till struktur och ordning

Gråa tapeter- säng

Tapet 366322 A.S. Création Linen Style

Geometriska tapeter är vinterns bästsäljare. Tapeternas klassiska och simpla mönster skapar en modern och ren atmosfär i ditt hem. De hämtar in struktur och ordning och bidrar på detta vis till en harmonisk helhetsbild som är svår att åstadkomma med någon annan väggbeklädnad. Kombinera geometriska tapeter med simpla ljusa trämöbler för att skapa en skandinavisk inredningsstil som hämtar in ljus i ditt hem!

Gråa trätapeter för en jordnära känsla

Gråa tapeter- trä

Tapet 355841 A.S. Création Best of Wood`n Stone 2nd Edition

Det är inte utan anledning som trätapeter har varit eftertraktade under många år.  De utstrålar en naturlig känsla och säkerställer samtidigt en rustik atmosfär. Trätapeter är särskilt lämpliga för en den som vill skapa en lantlig stil i sitt hem. Samtidigt briljerar dessa tapeter med sitt extremt autentiska utseende, som vid första ögonkastet verkligen liknar sin optiska förebild. Tack vare det unika utseendet lämnar tapeterna i träoptik utrymme för elegant och smakfull inredning.

Tills nästa gång. Ditt BRICOFLOR-team, nummer ett för väggar och golv!

Tillbaka till inlägg