REA: Spara upp till 70% i många kategorier nu!

Close icon

Skapa en spa-atmosfär i badrummet

fredag 7 juni 2024

Ett badrum med ett vitt badkar och beige kakelgolv. En vacker spegel hänger ovanför en modern lavoar.

Vill du verkligen koppla av och njuta av fullständig ro i ditt eget hem? Föreställ dig att du kliver in i ett badrum som utstrålar spa-atmosfär och ger dig en känsla av lugn varje gång du använder det. Denna moderna badrumsdesign kan förvandla dina dagliga rutiner till njutningsfulla stunder.

Med mjuk belysning, naturliga material och harmoniska färgtoner kan dina badrumsstunder bli ännu mer avkopplande. Tänk dig hur det skulle kännas att gå på uppvärmda golv eller lyssna på avslappnande musik medan du njuter av aromaterapins dofter. Med några enkla förändringar kan du förvandla ditt badrum till en oas av välbefinnande som lockar dig att spendera mer tid där.

I detta blogginlägg delar vi med oss av de bästa tipsen och knepen för att skapa ett spa-inspirerat badrum i ditt hem. Vi går igenom vilka golvbeläggningar, tapeter och dekorationsdetaljer som passar bäst för att skapa en wellness-atmosfär.

Ett par tofflor ligger på ett beige kakelgolv. Bredvid finns en korg med vita handdukar.

Så skapar du spa-stämning i badrummet

Ett badrum med spa-känsla erbjuder en avslappnande atmosfär som får dig att släppa vardagens stress och må bra. Föreställ dig en plats där funktionalitet och avkoppling möts i perfekt harmoni. Under lång tid har badrumsdesigners enbart fokuserat på praktiska funktioner och effektivitet, och glömt bort betydelsen av en wellness-atmosfär och estetik. Nu är det dags att ändra denna uppfattning och skapa en miljö som skämmer bort både kropp och själ.

Varje element i badrummet bör utstråla värde och estetik för att rummet ska kännas sensuellt och avslappnande. Vad sägs om ett högkvalitativt och unikt badkar som dominerar rummet som ett konstverk eller guldfärgade kranar som glänser som lyxiga smycken? Noggrant utvalda material och omsorgsfullt designade former ger varje detalj både funktionalitet och självständig skönhet. Genom att välja praktiska badrumsytor och hyllor kan du skapa visuell dynamik och separera badrummets olika delar från varandra.

Mjuk belysning och naturliga material som trä och sten ger rummet värme och en känsla av naturnärhet. Aromaterapi och rumsdofter hjälper dig slappna av, medan lugnande musik kompletterar den holistiska wellness-upplevelsen.

Även om vi vill skapa ett badrum med spa-känsla får vi inte glömma bort användbarhet och pragmatism. Lättskötsel, hygien och vattentålighet är viktiga faktorer att ta hänsyn till när man planerar ett badrum. Att kombinera skönhet och komfort med funktionalitet är en konst. Detta är inte alltid lätt – särskilt inte i hushåll med barn – men med rätt golv, tapeter, möbler och inredning är det möjligt.

Små men betydelsefulla detaljer, som lyxigt mjuka handdukar och söta krukväxter, höjer badrummets inredning till nästa nivå och tillför personlighet till utrymmet. Med dessa enkla men effektiva förändringar kan du förvandla ditt badrum till en verklig oas av välbefinnande, där varje ögonblick är fullt av njutning och avkoppling. Genom att följa våra tips blir ditt badrum inte bara en plats för kroppsliga behov, utan även en plats där du kan varva ner och ladda dina batterier. Ta till dig dessa tips och knep och skapa ett badrum där välbefinnande är i fokus och där du kan uppleva verklig lyx i vardagen.

Mörkt eller ljust, klassiskt eller modernt – vad får dig att koppla av?

När du planerar ditt badrum ur ett wellness- eller spaperspektiv funderar du förmodligen på olika stilar och färger. Är du en naturälskare som föredrar ekologiska material och ljusa färger, eller tilltalar gulddetaljer och lyxiga föremål dig mer? Vi är alla unika och därför varierar också våra sätt att koppla av. Av den orsaken är det viktigt att noggrant överväga vilka färger och material som verkligen hjälper dig att slappna av.

Generellt sett skapar naturmaterial, mjuka och naturliga nyanser samt rundade former en lugnande miljö, särskilt i jämförelse med metalliska ytor, svart eller röd färg och skarpa hörn. Men även ett mycket minimalistiskt badrum med antracitfärgade toner och skarpa linjer kan vara förvånansvärt avslappnande. Det viktigaste är att fundera på vilka miljöer du känner dig mest avslappnad i och hur de olika elementen i badrummet fungerar tillsammans.

Fundera på vilka ljud, dofter och vilken belysning som ökar din känsla av avkoppling. Kanske är det fågelkvitter eller doften av eteriska oljor som lugnar dig? Hur skulle det vara med mjuk belysning som skapar en stämningsfull atmosfär? Ditt badrum kan bli en plats där du verkligen kan koppla av från vardagens stress, så länge designen baseras på just dina avkopplingsbehov.

Ett badrum med vitt vinylgolv med klicksystem. Bredvid det stora badkaret står en tvättkorg i rotting och två vita badrockar hänger på väggen. Det ligger en vacker grå filt ovanpå metallstolen.
Letar du efter ett slitstarkt och lättmonterat badrumsgolv? I så fall kan Gerflor Senso Clic Premium "1518 Chaliki Verde" vara det perfekta valet för dig!

Naturstenplattor för ett spa-inspirerat badrum

Naturstenplattor är ett utmärkt val om du vill skapa ett spa-inspirerat badrum. Klassiska travertinplattor är alltid ett tidlöst alternativ, men det finns också fantastiska marmorplattor som ger badrummet en känsla av lyx och naturlighet. Marmorns sofistikerade utseende och dess vackra, naturligt formade mönster gör varje platta unik, vilket ökar rummets värde.

Travertin- och marmorplattor skapar den perfekta grunden för ett modernt och minimalistiskt badrum som utstrålar wellness-känsla. Kombinera fyrkantiga badkar och eleganta designlampor med naturstenplattor för att skapa en lugnande och stilren helhet. Naturstenens tidlöshet och hållbarhet garanterar att ditt badrum behåller sitt fantastiska utseende i många år.

Du kan förstärka badrummets naturliga och lugnande atmosfär genom att lägga till levande element som gröna växter. Dessa ger rummet friskhet och liv. Kombinera naturstenplattor med detaljer av material som bambu, trä eller rotting för att tillföra mjukhet och kontrast till stenens hårda yta. Materialens varma toner och texturer skapar en harmonisk och inbjudande känsla.

Naturstenplattor är inte bara estetiskt tilltalande, utan också praktiska. De är hållbara och lättskötta, vilket gör att du kan njuta av ett vackert och funktionellt badrum utan mycket ansträngning. Plattornas naturliga yta känns behaglig under fötterna och deras tidlösa skönhet ger rummet en lyxig känsla. Ett perfekt spa-badrum kombinerar estetik, funktionalitet och närhet till naturen, och naturstenplattor är nyckeln till att förverkliga denna dröm.

Ett badrum med mörkgrått marmorgolv. Det ligger en vinröd filt på kanten av det vita moderna badkaret.
Corostone marmorplattor "Afyo Grå – Romerskt Förband" passar för både väggar och golv.

Vår rekommendation: vinylgolv i badrummet

Naturstenplattor ser eleganta och stiliga ut, men budgeten tillåter inte alltid deras installation. Ett populärt alternativ som erbjuder både stil och praktisk nytta är vinylgolv. Vinyl finns som rullvaror i form av PVC-golv samt som plankor eller plattor. Idag finns det högkvalitativa vinylgolv som imiterar utseendet av sten och trä mycket väl, vilket gör dem till ett utmärkt alternativ till sten- och trägolv.

Vinylgolv i marmorimitation väljs ofta som ett alternativ till naturstensgolv för ett spa-inspirerat badrum. Denna stil ger rummet både närhet till naturen och en känsla av lyx, vilket gör det till en perfekt plats för avkoppling.

Innan du väljer vinylgolv är det viktigt att undersöka dess tekniska egenskaper. Är det valda golvet verkligen lämpligt för våtutrymmen? Även om vinyl är ett vatten- och fuktbeständigt material, kan vissa vinylgolv ha en HDF-baksida som kan svälla upp vid kontakt med vatten.

Korrekt installation är avgörande för att säkerställa vinylgolvets hållbarhet och funktionalitet i badrummet. Det är viktigt att förhindra att vatten tränger in under golvet. Du kan välja mellan flera installationsmetoder, såsom vinyl klickgolv, limmad vinyl, självhäftande vinyl och lösläggbara vinylgolv. Varje alternativ har sina fördelar, och rätt val beror på ditt badrums behov och dina personliga preferenser.

Vinylgolv är ett utmärkt alternativ till kalla och bullriga klinkergolv, särskilt på grund av dess varma egenskaper och behagliga akustik. Golvens elastiska struktur dämpar ljud i badrummet, skapar en mjuk yta för bara fötter och ökar rummets komfort. Dessutom är vinylgolv lättskötta och slitstarka, vilket gör dem till ett praktiskt val för barnfamiljer.

Föreställ dig att du stiger in i ett badrum där golvet imiterar träets eller stenens naturliga utseende, men känns varmt och mjukt under dina fötter. Vinylgolv erbjuder denna lyx utan höga kostnader eller krävande underhåll. Tack vare detta kan du njuta av både estetik och funktionalitet, vilket gör ditt badrum till en verklig oas av välbefinnande. Med vinylgolv kan du skapa ett badrum som är både vackert och funktionellt. Badrum med vinylgolv erbjuder dig den perfekta platsen för avkoppling där du kan glömma vardagens stress.

Ett minimalistiskt badrum med ett modernt badkar och mörkgråa vinyl klickgolv i stenimitation.

Vinylgolv med träimitation – det perfekta alternativet till parkett

En av vinylgolvens största fördelar är deras mångsidighet när det kommer till utseende. Om du vill skapa en trivsam atmosfär i ditt badrum med ett trägolv kan det uppstå stora problem. Äkta parkett är inte bara dyrt, utan också underhållskrävande och känsligt. Parkettgolv rekommenderas därför sällan för badrum.

Tillverkarna utvecklar ständigt nya sätt att imitera trä både visuellt och taktilt, vilket gör vinylgolv i träimitation till ett utmärkt val för ett spa-inspirerade badrum. Du kan välja mellan klassisk ekvinyl, moderna tallimitationer och rustika valnötsmönster. Träets utseende ger ditt badrum en naturlig och avslappnande känsla med sin hållbara, traditionella och rustika charm.

Badrummets trivsel ökar också genom att du kan installera samma vinylgolv i hela bostaden. Detta enhetliga utseende skapar en harmonisk och elegant helhet där välmående är i fokus. Dessutom är vinylgolv lättskötta och hållbara, vilket innebär att du kan njuta av vackra golv utan stort underhållsbehov. Vinylgolv är det perfekta alternativet som kombinerar estetik, funktionalitet och komfort i ditt badrum.

Ett badrum med vinylgolv i träimitation. Bakom det moderna vita badkaret finns en stor kaktus i en gyllene kruka, en bohemisk golvlampa och en stilren inredningsstege. I taket hänger en rottinglampa.
Gerflor Senso Clic 30 "1515 Scandinav Light" imiterar träets struktur och utseende på ett mycket realistiskt sätt.

Ett elegant alternativ för spa-badrum: designgolv

Om du, förutom en wellness-atmosfär, också värdesätter hållbarhet i din badrumsinredning, är innovativa designgolv med miljövänlig produktstruktur det perfekta valet för dig. Många tillverkare erbjuder nu vinylfria designgolv som är lika hållbara som klassiska vinylgolv men med bättre miljöprestanda.

Vinylfria designgolv imponerar med sitt autentiska utseende och finns i många sten- och träimitationer. Om du letar efter ett golv med Blue Angel-certifikat är vinylfria designgolv ofta ett bättre val. Dessa golv tillverkas till exempel av träpulver eller innovativa, hållbara material som Ecuran eller PET.

Genom att välja ett vinylfritt designgolv kan du kombinera ett elegant utseende med hållbara principer. Dessa golv ser inte bara vackra ut, utan är också miljövänliga och hälsosamma alternativ. På så sätt kan du njuta av den avslappnande atmosfären i ditt badrum och samtidigt veta att ditt val stödjer en hållbar livsstil.

Olika designgolv i badrum.

Korkgolv i badrummet? Cortex Aquanatura gör det möjligt

Cortex Aquanatura-kollektionen är en utmärkt lösning om du vill installera korkgolv i badrummet. Genom att kombinera naturmaterial, vinyl och modern teknik får du ett varmt och bekvämt golv som också effektivt isolerar ljud. Kollektionen innehåller 12 olika trä- och stenmönster som passar nästan varje inredningsstil.

Det innovativa limfria klicksystemet använder komprimeringsteknik, vilket gör installationen snabb och enkel för alla gör-det-själv-entusiaster. Denna kollektion erbjuder ett högkvalitativt och naturligt alternativ till andra golvbeläggningar, och dess innovativa yta är mycket svår att skilja från äkta naturmaterial.

Ett badrum med ett korkhybridgolv i beige trälook. Det finns en vit handduk på kanten av det vita badkaret. Ovanpå den vackra pallen står en ljusgrön kanna med blommor. Det ligger ett par vita tofflor på golvet.
Letar du efter ett vattentätt korkgolv? Cortex Aquanatura "JSW8002 Coastal Oak" är det perfekta valet i så fall!

Väggarna i ett spa-inspirerat badrum

Förutom att välja rätt golvbeläggning är valet av tapeter eller väggfärg också viktigt för att skapa en spa-atmosfär i badrummet. Badrummens väggar ofta vita, men genom att använda mönstrade tapeter eller fototapeter kan du förvandla ett rum som tidigare bara används för funktionella ändamål till en riktig wellness-oas. Även högkvalitativa väggfärger i trendiga nyanser som salvia, mint och lavendel är mycket populära. Om du letar efter väggfärger med hög täckförmåga rekommenderar vi A.S. Creation The Color Kitchen.

Mönstrade tapeter eller fototapeter kan ge rummet personlighet och djup, medan mjuka och lugnande färger bidrar till en avkopplande atmosfär. Med kvalitetsmaterial och genomtänkt design kan badrummet bli en plats som inte bara är funktionell utan också visuellt tilltalande, där du kan njuta av vardagslyx.

Ett badrum med gråa väggar och olika badrumstillbehör i ljusgråa toner.

Tapeter för en avslappnande atmosfär i badrummet

Om du vill ge ditt badrum en spa-känsla är tapeter ett utmärkt val. En lämplig tapet bör vara tillverkad av non-woven-material och inte ha en vinylbeläggning. Non-woven tapeter är väldigt slittåliga och fuktbeständiga, vilket gör dem mer lämpade för badrum än vinyltapeter. Ytan på non-woventapeter kan även försiktigt torkas av med mild tvål och en fuktig trasa. De är också lätta att sätta upp och ta bort när de har torkat. Vi rekommenderar dock inte att lägga tapeter i närheten av duschen, eftersom detta område ofta blir extremt vått.

När det kommer till stil och utseende erbjuder tapeter något för alla smaker. Det är enligt oss bäst att undvika för starka mönster för att behålla en lugn spa-atmosfär i badrummet. Tapeter som efterliknar linne skapar en naturlig och avslappnad känsla, medan akvarelltapeter passar perfekt in i moderna badrum med sina mjuka, flödande mönster. Palmtapeter används ofta för att skapa en spa-känsla, men även rustika sten- eller trätapeter är populära.

Med dessa val kan du skapa en behaglig och avkopplande atmosfär i badrummet där både estetik och funktionalitet möts. Oavsett om du föredrar den varma känslan av naturligt linne eller mjuka och eleganta akvarelltapeter kan du enkelt förvandla ditt badrum till en personlig wellness-oas där avslappning är garanterad.

Ett badrum med ett vitt badkar och gröna palmtapeter. Det finns olika tallrikar och handdukar på hyllan.
Det perfekta valet för ett spa-inspirerat badrum: Tapet 373964 Livingwalls New Walls.

Fototapeter för badrummet – less is more

Om du gillar det lite mer ovanliga kan en fototapet vara ett bra alternativ för ditt badrum. Men kom ihåg att ibland är mindre mer. Klassiska landskapsmotiv passar särskilt bra för att skapa en avslappnad wellness-atmosfär i badrummet. Stora mönster är inte alltid det bästa valet för små badrum, eftersom även det vackraste landskapet kan kännas överväldigande i ett trångt utrymme. I moderna badrum används grafiska eller abstrakta fototapeter oftare för att skapa en iögonfallande vägg. Teman relaterade till vatten samt asiatiska och marina motiv är särskilt välkomna för att ge badrummet en lugnande atmosfär och visuellt intresse.

Genom att noggrant välja en fototapet kan du skapa en unik och avslappnande atmosfär i ditt badrum. Oavsett om det är ett vackert strandlandskap, ett elegant betongmönster eller ett harmoniskt asiatiskt tema kan en fototapet fånga blickar i ditt badrum och öka rummets trivsel. Med omsorgsfull planering kan ditt badrum bli en plats där du kan koppla av och njuta av en vacker miljö.

Ett badrum med svarta väggar och en stor grå fototapet som ser ut i betong. Framför betongtapeten står ett vackert badkar av trä. Det svarta taket har ett integrerat belysningssystem.
Fototapet canyon 2 DD113517 Livingwalls Walls by Patel

Slutsats

Om du strävar efter att skapa ett spa-inspirerat badrum är det viktigt att noggrant överväga vilka miljöer som får dig att koppla av bäst och inkludera dessa element i din inredning. Välj högkvalitativa produkter med en design som faller dig i smaken. Vi rekommenderar även att du väljer ett färgtema där färgerna harmoniserar med varandra och inte konkurrerar om uppmärksamheten. Balansera starka färger och mönster med naturmaterial och möbler. Noga utvalda dekorativa element, såsom växter, korgar, ljus och vaser, bör placeras strategiskt tillsammans med möbler och inredning för att skapa en fungerande helhet.

Vi hoppas att vårt blogginlägg har lärt dig något nytt om spa-inspirerade badrum. Vänliga hälsningar från BRICOFLORs vägg- och golvexperter!

Tillbaka till inlägg