Orange tapeter – Varma och smakfulla väggar

Orange är en fantastisk färg som hämtar både glädje, kreativitet och värme. Orange tapeter hjälper dig skapa en smakfull m…

läsa mera
-55%
origin-claim
20 / 62 Produkter

Orange tapeter ger liv till inredningen

Orange tapeter passa utmärkt med en mängd olika inredningsstilar och i alla olika slags utrymmen. Enfärgade tapeter i olika starka orange nyanser skapar en väldigt varm stämning och en atmosfär som är både harmonisk samt glad. Aprikos- och terrakottafärgade orange tapeter är i sin tur mer subtila val. 

Om du längtar efter att få in mer färg i ditt kök är orange tapeter även det perfekta alternativet. Kökstapeter i olika orange nyanser påminner om saftiga frukter och varma sommardagar. I mer nedtonade nyanser är orange tapeter fantastiska kombinerade med en jordnära och naturlig inredning. 

Orange var en väldigt populär färg på 60- och 70-talet. I vårt utbud hittar du därför många härliga retrotapeter som dekoreras med orange. De här tapeterna pryds även av grafiska och geometriska mönster samt lekfulla blommor. Orange tapeter hjälper dig också att skapa ett glatt och roligt barnrum!

Orange tapeter – Material och vård

När det kommer till materialet på tapeterna har du också många val. Som stödmaterial för dina nya orange tapeter kan du välja mellan papper och non-woven. Non-woventapeter är väldigt robusta och kan enkelt hängas upp, eftersom limmet ska appliceras på väggen istället för tapeten. Dessutom är tapeter gjorda av non-wovenmaterial inte lättantändliga och kan enkelt tas bort om du i framtiden vill byta ut dina tapeter. Non-woventapeter har också en hög ljusäkthet, vilket betyder att de passar utmärkt i rum som utsätts för mycket solljus. 

Urvalet av papperstapeter erbjuder dig otroligt många olika färger, mönster och strukturer att välja mellan. Dessutom är de väldigt förmånliga och imponerar med hur bra de andas, vilket säkerställer en bra inomhusluft. Papperstapeter är också miljövänliga. Som ytmaterial till tapeter kan du välja mellan strukturtapet och vinyl. De skiljer sig främst när det kommer till utseende och uppehåll.

Vinyltapeter garanterar ett snyggt slutresultat och utmärkt hållbarhet

Vinyltapeter är otroligt hållbara. Orange tapeter gjorda av vinyl ser även fantastiskt bra ut och är också rep- och slittåliga. Vinylen värms upp och skummas flera gånger, innan den appliceras på non-wovenryggen. Vinyltapeter har också en utmärkt ljusäkthet, så du behöver inte oroa dig för hur mycket naturligt ljus tapeten utsätts för. Dina orange tapeter kommer behålla sina vackra färger även fastän de skulle utsättas för mycket solljus. Tack vare vinyltapeters non-wovenrygg är de inte endast lätta att hänga upp på väggen, utan också lätta att ta bort om du bestämmer dig för att testa på något nytt i tapetväg i framtiden! 

Tack vare vinyltapeters vattentålighet och hållbarhet lämpar sig de också för att användas i badrum och kök. Orange tapeter i djupare nyanser hjälper dig att skapa ett uppiggande och fräscht badrum till exempel. I kök kan orange tapeter bidra till en glad och inspirerande atmosfär. Om du bestämmer dig för att hänga upp nya orange vinyltapeter i badrummet bör du dock se till att det luftas regelbundet. Badrumstapeter är ett förmånligt och snabbt alternativ om du vill förnya badrummet! 

Strukturtapeter erbjuder mångsidighet 

Om du letar efter ett förmånligare alternativ rekommenderar vi att du bekantar dig med strukturtapeter. Med strukturtapeter kan du välja non-woven eller papper som stödmaterial. Strukturtapeter med non-wovenrygg har också ofta en vinylbeläggning, som dock inte har behandlats lika detaljerat som på en vinyltapet. Därför är inte de här strukturerade tapeterna riktigt lika slitstarka, men lämpar sig ändå utmärkt att hängas i rum som utsätts för konstant solljus tack vare deras höga ljusäkthet. De kan också rengöras noggrant.

Tapetseringsinstruktioner för det bästa slutresultatet 

Beroende på vilket material dina orange tapeter är gjorda av skiljer sig tapetseringsmetoderna även lite från varandra. Oavsett vilket material du har valt är ändå förberedelserna och de första stegen desamma.

Börja med att kontrollera att väggarna är torra och släta, eftersom ojämnheter senare kan synas på tapeten. Du bör också såklart först mäta dina väggar innan du beställer dina nya orange tapeter i vår nätbutik, så att du vet hur många rullar du behöver. Vi rekommenderar även att du beställer en extra rulle om några misstag skulle ske under tapetseringen och det skulle behövas en extra remsa eller två, i synnerhet om du väljer en mönstrad tapet med ett förskjutet mönsterpass! För att hänga upp dina nya tapeter behöver du följande redskap: 

Lim, hink, en pinne för att blanda limmet, penna, kniv eller sax, tapetseringsbord,

tapetborste och kvast, stege, tumstock, vattenpass och skarvrulle.

När du tapetserar rekommenderar vi att klippa tapetremsorna i rätt storlek med cirka fem centimeter extra i både övre och nedre kanten. Den extra biten kan du sedan klippa av exakt längs med väggen. Försök också att blanda limmet så att det inte blir några klumpar, eftersom de sedan kan synas i tapeten.

Orange tapeter som går smidigt och lätt att hänga – Non-woventapeter

Non-woventapeter har inte bara ideala egenskaper, utan de är också extremt lätta att hänga upp. Tapetremsorna behöver inte blötläggas, utan du kan applicera limmet direkt på väggen.

 1. Använd en tapetborste för att applicera limmet så jämnt som möjligt på väggen. Applicera dock inte ännu lim på hela väggen, då hinner det torka för snabbt. 
 2. Placera den första tapetremsan vid kanten av väggen och taket. 
 3. Använd en tapetborste eller -svamp för att jämna ut remsan uppifrån ned. Efter det kan du skära eller klippa bort överflödiga bitar. 
 4. Fortsätt sedan på samma sätt med resten av tapetremsorna, men håll hela tiden koll på att tapeten läggs så att motivet blir rätt. Kom också ihåg att så snabbt som möjligt torka bort överflödigt lim från tapeterna. 
 5. Till sist kan du kan jämna skarvar mellan remsorna med en skarvrulle.

Orange papperstapeter – Snyggt slutresultat med lite tålamod

Att hänga upp papperstapeter kräver lite mera arbete och noggrannhet, eftersom tapetremsorna först måste blötläggas, vilket i sin tur leder till att tapeten tappar sin robusthet och kan lättare gå sönder. Det lönar sig alltså att vara försiktig! Blötläggningstiden för de enskilda remsorna är cirka fem till tio minuter.

 1. Börja med att använda penseln för att täcka den första tapetremsan med lim. Var noga med att inte använda för mycket lim och försök att använda ungefär samma mängd på alla remsor! 
 2. Vik sedan tapetremsan till ett litet paket, och kom ihåg att alltid lägga insida mot insida och utsida mot utsida. Under tiden en remsa blötläggs kan du börja med nästa.
 3. När du börjar hänga tapeterna ska du placera den första remsan vid kanten av väggen och taket i ett övre hörn i rummet där du vill börja. 
 4. Borsta remsan med en tapetborste och börja uppifrån. Borsta sedan den nedre delen när du är säker på att den övre delen verkligen sitter fast ordentligt. 
 5. Fortsätt på samma sätt med resten av tapetremsorna, men håll koll på att motivet läggs rätt hela tiden. 
 6. Torka bort överflödigt lim så snabbt som möjligt från dina nya orange tapeter! 
 7. Du kan jämna skarvar med en skarvrulle.

Topptillverkarnas orange tapeter – Hög kvalitet och imponerande design

I vår nätbutik hittar du ett brett utbud av högkvalitativa tapeter av en mängd kända tillverkare. Vårt sortiment av orange tapeter är också väldigt brett och mångsidigt. Oavsett vilka du bestämmer dig för kan du vara säker på att dina nya orange tapeter ger dina väggar ett nytt liv och skapar en personlig inredning. Den välkända tillverkaren A.S. Création erbjuder perfekta orange tapeter för varje rum och stil. Det moderna tapetmärket Livingwalls orange tapeter imponerar i sin tur med innovativ design. 

Livingwalls: Moderna orange tapeter för varje hem

Livingwalls är ett relativt ungt märke, men har redan lyckats med att etablera ett namn för sig på marknaden. Livingwalls orange tapeter är helt klart ett fantastiskt element att tillägga i inredningen! Både deras design och kvalitet imponerar. Dessutom satsar även märket på en miljövänlig produktion, vilket naturligtvis är väldigt viktigt. 

Köp orange tapeter nu och ge ditt utrymme en ny fräsch känsla!

Om du vill att ditt hem, inkluderande dina väggar, ska utstråla utsökt stil behöver du inte leta längre. Bläddra i vår nätbutik och hitta din favoritmodell av orange tapeter! Ifall du har svårt att föreställa dig hur en viss tapet skulle se ut i ditt utrymme rekommenderar vi att du använder dig av vår gratis provtjänst. Med hjälp av den kan du se i verkligheten hur orange tapeter skulle se ut i just ditt hem. 

När du sedan har bestämt dig för vilka tapeter är det perfekta valet för dig kan du dra nytta av vår bästa prisgaranti, vilket garanterar dig att du får din favoritprodukt till det lägsta möjliga priset. Om du planerar på att göra en större renovering och behöver stora kvantiteter kan du be om ett individuellt erbjudande av oss! 

Du behöver endast kontakta vårt säljteam som gärna ger dig det bästa möjliga erbjudandet. Våra experter finns också tillgängliga för dig om du har frågor om orange tapeter eller vad som helst annat gällande våra produkter! Du kan kontakta oss via e-post, telefon eller vårt kontaktformulär.

Plus icon läsa mera